Ny trener for kvinnelaget - Stig Englund

Postet av Ullensaker Issportklubb den 14. Mai 2024Ullensaker Issportklubb har signert med en ny trener for Kvinnelaget vårt for sesongen 2024/2025 - Stig Englund. Stig er ikke ny for klubben, og er en mange av oss allerede har en relasjon til fra tidligere. Vi har utfordret Stig på å si noen ord om seg selv og sine tanker for Kvinnelaget 😊

Klubb-historikk

Jeg var med å arrangere Skøyte- og Hockeyskole på uteisen i Magasinleieren, og var trener for det første laget i klubben på uteisen. Fikk så med Jørgen Rålm da han flyttet til Jessheim, og overlot ansvaret til ham da vi flyttet inn i den nye hallen i 2014.

Jeg ble så trener for barn født 2004 ved innflytting i ishallen, og var trener for dem i 5-6 år. Startet også opp veteranlaget i klubben.

En egen treningstid for jentene kom også på plass når ishallen sto klar. Vi søkte og fikk bevilget midler fra Sparebankstiftelsen til jentehockeysatsning i 2015. Støtten ble benyttet til å kjøpe inn komplett utlånsutstyr til 20-25 jenter. Vi arrangerte de første Jentehockeydagene for å få opp rekrutteringen, og vi arrangerte den første ‘Global Girls Hockey Game’ i 2015 (oppstarten av dette verdensomspennende prosjektet). Jeg arbeidet mye med å rekruttere jenter generelt. Hadde så samarbeidslag for jenter på Østlandet i 4-5 år.

Trener

Jeg tok Trener ll kurs sammen med Jørgen i 2013-14, og jeg har vært trener på nivåer fra Skøyte- og Hockeyskole til kvinner elite. De fleste årene i Flyers. Har også vært trener i Hasle/Løren i fire sesonger og vant NM med dem i 2022 (serien: 4,3,2,3).

Filosofi/Mål/Ambisjon for Kvinnelaget

Det vil naturlig nok bli mye skøytegåing, og med høyt tempo og raskt spill. Jeg ønsker å utvikle ferdighetene til spillere, både skøyte teknisk og skudd/pasninger. Laget skal ha sin egen spilleide/spillesystem. Dette må også gjenspeiles i hvordan JU16 trener og spiller.

Jeg forventer at spillerne stiller krav til meg, seg selv og til hverandre. Det forventes et oppmøte på treninger på over 70% og jeg har en forventning om ‘indre justis’ der det må settes fokus på tilbakemeldingskulturen slik at folk aksepterer å få veiledning og ikke kritikk av de andre på laget. Vi vil ha fys og istester gjennom sesongen for å motivere til progresjon.

Målet for kvinnelaget bør være å etablere seg i den øverste tredjedelen av 1. div i løpet av 3 sesonger. Utover det bør klubben se på hvilke ressurser som er i støtteapparatet da dette er den vanskeligste delen innen damehockey.

Jeg har allerede kommet litt i gang og gleder meg til å bidra til utviklingen av Kvinnelaget til Flyers.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.