Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 3. Des 2023


Da er det en glede for klubben å kunne presentere den neste frivillige, i artikkelserien som vil strekke seg gjennom sesongen. Denne personen leverer ikke noe dårligere enn forrige frivillige presentert, i forhold til mengde tid lagt ned i klubben i ulike roller. Her trenger vi å sette av greit med spalteplass for å få med alle roller.

Som Håkon nevnte i sin artikkel, så er det ikke menge tid eller antall roller man velger å ta på seg i klubben som er avgjørende, men at man bidrar. I så måte kan presentasjonen av denne måneds frivillige ses på som den ultimate frivillige.

Ordet er ditt, Sissel Naalsund!

Takk for det! Jeg føler lista ble lagt høyt med den introen, og kan ikke annet enn å prøve å følge opp 😊 Mitt kjennskap til Ullensaker Issportklubb kan jeg takke Atle Merg for. Min eldste sønn, Liam, gikk i barnehagen og ble gode venner med Atles tvillinger, Jesper og Julian. Som tidligere hockeyspiller mente Atle at det var på tide at gutta fikk skøyter på beina før fotballen tok dem. Det startet med frigåing og skøyteskole på nyåret 2015. Høsten 2015 begynte de å trene sammen med 2009-årgangen som var et år eldre. I 2016 startet vi eget U7 lag for 2010. Da hadde vi 6 spillere og vi foreldre måtte nesten ta en rolle hver for å få i gang laget. Atle ble trener og jeg lagleder. Da var det gjort!

Årsaken til at jeg ønsket å bidra som frivillig var for å sikre at gutta skulle ha et tilbud. Da må vi voksne også involvere oss. Atle ville ikke stille som trener hvis han ikke fikk hjelp til det utenfor isen. Så vi voksne ble fort enig om at dette skulle vi få til, og vi fordelte oppgaver ut ifra hva vi kunne bidra med. Vi var en liten fin gjeng som bare vokste og vokste, og vi hadde det veldig sosialt, og ungene hadde det utrolig gøy på isen. Man blir fort godt kjent med voksne og barn, og det var utrolig gøy å følge dem år etter år og se hvordan de mestret mer og mer etter som tiden gikk.

Når jeg ble utfordret på å si noe om hvilke verv jeg har hatt, måtte jeg sette meg ned å lage ett oppsett. Skal ærlig innrømme at jeg selv ble litt overrasket over mengde roller jeg har tatt på meg, og ønsker ikke å skremme noen med min frivillige innsats, men tenkte det var likeså greit bare å vise oppsettet.

Her er min historielinje i klubben:

 • Jeg ble medlem av klubben i sep. 2016
 • Lagleder 2010 årgangen fra sep 2016 – aug 2023
 • Skøytesliper for 2010 årgangen siden 2018 og 2013 årgangen siden 2019
 • Lagleder 2013/2012 årgangen fra 2019 og er fremdeles for 2013 årgangen
 • Ansvarlig for club spond, facebook, iskalender og hjemmesider siden 2019
 • Arrangør av U8 Bavaria cup 2018
 • Arrangør av U9 Norgeshus 3 Bygg Mester cup 2019
 • Arrangør av Nissefest 2019
 • Arrangør av U11 Norgeshus 3 Bygg Mester cup 2020 (Ble kansellert pga covid)
 • Arrangør av U12 Ullensaker Flyers Småbanecup 2022
 • Arrangør av U9 Ullensaker Småbanecup 2022
 • Arrangør av U11 Ullensaker Flyers Vårcup 2024

I tillegg har jeg sittet i Styret til NIHF Region Innlandet og Romerike siden mai 2022 og har ansvaret for miniputt U8-U11 i regionen.

Ingen klubb driver seg selv. Jeg finner at alle som ønsker å være en del av klubben har en plikt til å hjelpe til. Man bidrar med det man kan. I små klubber som driftes av frivillige kan man ikke forvente at noen andre skal gjøre jobben og at en selv skal gå fri. Årsaken til at vi alle er her er på grunn av barna våre som elsker å være del av et felleskap og som har stor glede i å være på isen sammen med nye og gamle venner. Nettverket til oss voksne vokser også, da vi blir godt kjent med barn, unge og voksne som bruker mye tid i hallen.

«At jeg kan bidra til at mine og andres barn har en trygg plass å være gir meg mye glede» 

Ved å ta på deg et verv gjør du noe samfunnsnyttig. Du blir en del av et felleskap, skaper nye relasjoner og erfaringer. Du gjør noe for andre.

Det er vi medlemmene som er Ullensaker Issportklubb. Er det ikke da greit å være med å forme klubben slik du ønsker at den skal være? Jeg vet mange vegrer seg fordi de ikke kan så mye om hockey eller man er redd det skal ta for mye tid. Du trenger ikke å kunne så mye om hockey – det du trenger å kunne, lærer du underveis. Trenerne på banen skal ta seg av det sportslige - vi skal tilrettelegge! Ja, du må bruke tid som du kanskje kunne ha brukt på noe annet, men det handler om prioriteringer og å bidra med det man kan, når man kan. Jo flere som bidrar desto mindre belastning blir det på hver enkelt. Som frivillig får du gode opplevelser, nye vennskap og man lærer mye underveis.

På lik linje med Håkon har jeg også blitt utfordret til å si noe om meg som kanskje ikke er like kjent. Tenkte da jeg ville ta frem at jeg sitter i valgkomiteen til Norsk Pokerforbund og prøver å få spilt NM i Norge og i Utlandet hvert år. Jeg er også IntOps (Internasjonale operasjoner) veteran og sammen med andre veteraner pusser vi opp et hus på Trandum som skal brukes til veteranhus.

Jeg ønsker alle velkommen til klubben! Husk - klubben blir det vi sammen gjør den til!
Et slag for frivilligheten

Postet av Ullensaker Issportklubb den 2. Nov 2023

Først ut i denne artikkelserien er en person som har hatt ulike verv i klubben og var klubbens styreleder ved kommunens planlegging og oppføring av Ishallen i 2014. Personen er av årsmøte også utnevnt til klubbens første Æresmedlem. Ordet er ditt, Håkon Brennum!

Takk for det! Først vil jeg berømme klubben for et flott initiativ, og jeg finner det av avgjørende betydning at frivilligheten fungerer slik at klubben kan bestå og ha en sunn vekst fremover. Hele idrettsbevegelsen er basert på dette prinsippet, og frivilligheten er helt klart en viktig årsak til at Norge har blitt en så stor idrettsnasjon både sportslig, administrativt og for hele folket. Det er bredden i norsk idrett som skaper muligheten for de store prestasjonene, og om bredden blir borte så vil idretten raskt slutte å prestere slik de gjør i dag. Folkehelsen er også en viktig faktor i det store bildet, og ved å la barna få prøve seg i ulike idretter og aktiviteter vil dette kunne bygge opp under et langt idrettsliv med sunn helse.

Her er min reise i Ullensaker Issportklubb. 

 Jeg ble kjent med klubben da min eldste sønn var i barselgruppe med datter til Asgeir Sand som var primus motor for klubben på den tiden. Dette ble da en invitasjon til å starte på skøyte- og hockeyskolen noen år senere, og dermed var vi i gang. Mener dette var sesongen 2010/2011. 

Jeg ble medlem i 2011 eller 2012., og har hatt ulike verv siden 2012. - valgkomite, styremedlem, nestleder og leder. Jeg har også hatt ulike roller knyttet til hockeylag, lagleder og materialforvalter. Noen sesonger som administrativt ansvarlig for skøyte- og hockeyskolen har det også blitt. Oppstart av curling i klubben har jeg også bidratt til, og fungert som leder for curling gruppa i alle de år den var aktiv. Per i dag har vi ingen aktiv curling gruppe, men vi har et curling-lag som trener på Fornebu grunnet at vår egen is ikke er kvalitativt bra nok for curling. 

Jeg har alltid ment at å engasjere seg er viktig - ikke minst i egne barn - og noe jeg da fant helt naturlig når barna ble med på aktivitet i klubben. 

Erfaringene med å bidra frivillig i klubben har kun vært positive, og det har totalt sett gitt masse glede. Spesielt morsomt har det vært å være engasjert rundt skøyte- og hockeyskolen. Å få oppleve 150 glade barn på isen hver uke som storkoser seg er flott! 

Mitt innspill til alle foreldre i klubben er at flere burde bidra, enten på lag eller for klubben. Den viktigste faktoren til hvorfor du burde gjøre det er fordi DITT lille bidrag kan ha avgjørende betydning for ETT barn, og alle barn vi kan gi flotte opplevelser kan ikke måles i kroner og øre. Det er jo også en pådriver at det skaper gode opplevelser for dine egne barn, og barna vil jeg påstå er enda mer fornøyd når de har foreldre som involverer seg. 

Klubben har utfordret meg på å dele noe i forhold til min person som er morsomt/kult etc. Jeg har ingen større idrettskarriere bak meg, men som en liten kuriositet så er jeg en av noen få som har stått på vannski bak Skibladner. Dette var på det glade 80-tallet på Lillehammer hvor vi gjorde et lite stunt for å skape litt PR rundt vannskiklubben der. Tanken var å komme i Guinness rekordbok, men ettersom vi allerede stod på vannski bak verdens eldste hjuldamper så ville rekorden ikke kunne overgås og dermed ikke godkjennes. 

Jeg ønsker alle foreldre velkommen til klubben og oppfordrer alle til å bidra til drift av lag og/eller klubb. Det er ikke størrelsen på ditt bidrag som teller mest, men at du bidrar!Her vil du kunne lese om noen av våre frivillige og deres erfaringer ved å være frivillig i klubben, https://www.ullis.no/page/frivillige

Vi vil presentere en frivillig pr mnd i løpet av sesongen.