Julehilsen fra Ullensaker Idrettsråd

Postet av Ullensaker Issportklubb den 22. Des 2023


Til Idrettsvenner

 

Nå er 2023 snart ferdig og for oss i Ullensaker Idrettsråd har dette året vært starten på noe nytt.

1. oktober fikk vi ansatt Daglig leder Haakon S. Fjone.  Å få på plass Daglig leder var viktig for Idretten i Ullensaker. Vi mener at det å ha en Daglig leder vil gjøre den jobben vi er satt til på en mere profesjonell måte og være mere tilgjengelig for dere. Noe vi mener er viktig!

Idrettspresidenten Zaineb og Viken Idrettskrets kom på besøk til Ullensaker, der Ordfører, varaordfører og leder av HTIK bidro. Sammen fikk vi satt Ullensaker på kartet ved å fortelle om vårt fantastiske Barne- og Ungdomstiltak.

I Ullensaker har vi en stor aktivitet som er helt gratis og det er Jessheim Storsenter, den samme aktiviteten er det på Romerikssenteret. Ordfører har spurt flere ganger hvorfor har ikke den organiserte idretten flere medlemmer når innbyggertallet har vokst, mens aktive medlemmer i IL’ene er det samme som i 2012. Dette har vi ikke noen gode svar på.

Forebyggende enhet i Politiet i Ullensaker har uttalt følgende:

Utfordringen i idretten i dag er at det ofte er de med svært engasjerte foreldre som blir i idretten, da andre faller tidlig i fra og noen ender på «skråplanet». Det er nesten uansett idrett. Den tidlige spesialiseringen vi ser i idretten kan ha nesten motsatt effekt. Ungdommer som vil ha noe å gjøre opplever tidlig at de ikke er gode nok. De blir satt på «dårlige lag, med dårlige trenere» Det gir kanskje enda større avstand til de som presterer tidlig. Her mister vi både talenter (med litt senere utvikling), samt skyver ungdommen i fra oss. I tillegg blir det mye for foreldrene, både økonomisk og i forhold til dugnader.  Er dessverre redd for at idrett generelt har blitt en «rikmannsaktivitet» for de få og ikke så gode forbyggende tiltak som det kunne ha vært. På den andre siden er det flere «vanlige» ungdommer som ender på skråplanet, og for de kan idretten være absolutt viktig. Så idrett er viktig, men med forbehold.

Det viktigste vi har er våre barn og unge. De er framtida og de er en investering. Vi må gi de rom til lek og moro. Skape idrettsglede, venner og samhold. Og da må ikke idretten oppfattes som en rikmannsaktivitet, forbeholdt de få.

Ulf Johansson har satt oss i kontakt med Utekontakten i Ullensaker for å høre hva vi i UIR kan gjøre for å nå disse ungdommene. Vi har hatt flere møter og dette kan bli spennende!

Noen idretter treffer veldig bra eks. basketball. Noe av det viktigste er å holde barn og unge i idretten og blant annet forsinke rusdebuten. Ofte er det ikke hva man gjør, men at man har noe som engasjerer, - uansett hva.  

Nå kan det se ut som at vi kan klare å nå flere ved å gjøre og tenke på en annen måte.  Og sammen med dere skal vi klare det! Vi skal holde dere informert.

Idrett er alltid viktig og vi vil ha med flest mulig, lengst mulig. Vi ønsker at ALLE SKAL MED!  

VÅR PÅSTAND er at det er i klubbene, i garderobene miljøet skapes. Dessverre er en del av garderobekulturen blitt borte av velstandsgrunner, folk dusjer hjemme.

Like fullt er vår påstand at det er i klubbene det sosiale miljøet skapes.

Vi ser rundt oss at klubbene sliter. Har ikke råd til å ansette trenere. Man må øke egenandelene. Og man mister ungdommen. Skal vi fortsette sånn? Vi mener NEI. Noe må gjøres.

Vi må styrke klubbene, slik at de har en forutsigbarhet, en administrasjon som kan møte de frivillige, søke midler, skaffe gode trenere og skape AKTIVITET blant folket, spesielt unge.

Klubbene må få bedre rammebetingelser.

Vi må kjempe for den daglige klubbidretten. Og annen hverdagskultur. På lik linje med skole, trenger vi et miljøskapende fritidstilbud.

Vi kan IKKE akseptere at de 20% med minst ressurser ikke har råd til å være med i idretten.

I tillegg må det bygges anlegg, alle typer anlegg, både våte og tørre flater!

Anlegg skaper aktivitet. Anlegg er med på å skape gode minner, gi en rus av mestring og glede, og ikke minst samhold!

Nå i desember fikk vi beskjed om at Staten ønsker å gi Idretten i Ullensaker kr 1.2 mill. Med slike midler følger det med noen krav til hva de skal gå til.  Vi ønsker å dytte de inn i vårt BUT for det er der vi kan hjelpe de som trenger støtte for å drive sin aktivitet. KUD har fått brev fra oss, der vi ber om å få bruke midlene slik vi mener det er best. Slik kriteriene er nå så får vi ikke den muligheten, men vi har fått invitasjon til et teams møte med KUD i januar, der vi skal fortelle om vårt BUT.  Dette gleder vi oss til og ser fram til å fortelle dem hva vi holder på med.

Nå skal vi ta oss noen dager fri, noe vi gleder oss til.

 

Husk årsmøte i Ullensaker idrettsråd 7 mai 2024 i Jessheim is- og flerbrukshall

 

Vi ønsker dere alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR!

 

Med vennlig hilsen

 

Ullensaker Idrettsråd
Nissefest med show

Postet av Ullensaker Issportklubb den 19. Des 2023Årets Nissefest i Ullensaker Issportklubb gikk av stabelen lørdag 16.desember. Som sedvanlig ble det servert grøt og vår kunstløpgruppe, Wings, hadde et flott show. 

Besøket var godt og nærmere 200 porsjoner med grøt ble servert. Legger vi til både pepperkaker, gløgg, loddsalg med flotte premier og en overraskelse til barna så ble det en fest med mange hyggelige tilbakemeldinger. Både kiosk og shop holdt åpent.

Showet til Wings er alltid høydepunktet på klubbens nissefest. Lagleder for Wings, June Engh Nyfløtt, oppsummerer som følger;

"Da det ble bestemt at juleshowet skulle ha temaet Grinchen, hadde vi film og pizzakveld i hallen  for inspirasjon, og alle kom med forslag til hva som måtte være med av rekvisitter og kostymer. Og det skulle vise seg at jeg klarte å ordne alle forslag som kom 😉

Det var 18 jenter og 1 gutt med på showet, i alderen 8 til 17 år. Frida og Zara lagde koreografien og tok med hele gjengen i produksjonen av showet.  Det som skinner igjennom under showet er at alle er med fra nybegynnere til konkurranseutøvere, og at de tar vare på hverandre.❤️

Mye trening ligger bak og det har vært mye nerver og godt humør. Wings er en herlig gjeng 💥"

Vi takker Wings for innsatsen, og alle som kom og hadde en hyggelig dag med oss!Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 3. Des 2023


Da er det en glede for klubben å kunne presentere den neste frivillige, i artikkelserien som vil strekke seg gjennom sesongen. Denne personen leverer ikke noe dårligere enn forrige frivillige presentert, i forhold til mengde tid lagt ned i klubben i ulike roller. Her trenger vi å sette av greit med spalteplass for å få med alle roller.

Som Håkon nevnte i sin artikkel, så er det ikke menge tid eller antall roller man velger å ta på seg i klubben som er avgjørende, men at man bidrar. I så måte kan presentasjonen av denne måneds frivillige ses på som den ultimate frivillige.

Ordet er ditt, Sissel Naalsund!

Takk for det! Jeg føler lista ble lagt høyt med den introen, og kan ikke annet enn å prøve å følge opp 😊 Mitt kjennskap til Ullensaker Issportklubb kan jeg takke Atle Merg for. Min eldste sønn, Liam, gikk i barnehagen og ble gode venner med Atles tvillinger, Jesper og Julian. Som tidligere hockeyspiller mente Atle at det var på tide at gutta fikk skøyter på beina før fotballen tok dem. Det startet med frigåing og skøyteskole på nyåret 2015. Høsten 2015 begynte de å trene sammen med 2009-årgangen som var et år eldre. I 2016 startet vi eget U7 lag for 2010. Da hadde vi 6 spillere og vi foreldre måtte nesten ta en rolle hver for å få i gang laget. Atle ble trener og jeg lagleder. Da var det gjort!

Årsaken til at jeg ønsket å bidra som frivillig var for å sikre at gutta skulle ha et tilbud. Da må vi voksne også involvere oss. Atle ville ikke stille som trener hvis han ikke fikk hjelp til det utenfor isen. Så vi voksne ble fort enig om at dette skulle vi få til, og vi fordelte oppgaver ut ifra hva vi kunne bidra med. Vi var en liten fin gjeng som bare vokste og vokste, og vi hadde det veldig sosialt, og ungene hadde det utrolig gøy på isen. Man blir fort godt kjent med voksne og barn, og det var utrolig gøy å følge dem år etter år og se hvordan de mestret mer og mer etter som tiden gikk.

Når jeg ble utfordret på å si noe om hvilke verv jeg har hatt, måtte jeg sette meg ned å lage ett oppsett. Skal ærlig innrømme at jeg selv ble litt overrasket over mengde roller jeg har tatt på meg, og ønsker ikke å skremme noen med min frivillige innsats, men tenkte det var likeså greit bare å vise oppsettet.

Her er min historielinje i klubben:

 • Jeg ble medlem av klubben i sep. 2016
 • Lagleder 2010 årgangen fra sep 2016 – aug 2023
 • Skøytesliper for 2010 årgangen siden 2018 og 2013 årgangen siden 2019
 • Lagleder 2013/2012 årgangen fra 2019 og er fremdeles for 2013 årgangen
 • Ansvarlig for club spond, facebook, iskalender og hjemmesider siden 2019
 • Arrangør av U8 Bavaria cup 2018
 • Arrangør av U9 Norgeshus 3 Bygg Mester cup 2019
 • Arrangør av Nissefest 2019
 • Arrangør av U11 Norgeshus 3 Bygg Mester cup 2020 (Ble kansellert pga covid)
 • Arrangør av U12 Ullensaker Flyers Småbanecup 2022
 • Arrangør av U9 Ullensaker Småbanecup 2022
 • Arrangør av U11 Ullensaker Flyers Vårcup 2024

I tillegg har jeg sittet i Styret til NIHF Region Innlandet og Romerike siden mai 2022 og har ansvaret for miniputt U8-U11 i regionen.

Ingen klubb driver seg selv. Jeg finner at alle som ønsker å være en del av klubben har en plikt til å hjelpe til. Man bidrar med det man kan. I små klubber som driftes av frivillige kan man ikke forvente at noen andre skal gjøre jobben og at en selv skal gå fri. Årsaken til at vi alle er her er på grunn av barna våre som elsker å være del av et felleskap og som har stor glede i å være på isen sammen med nye og gamle venner. Nettverket til oss voksne vokser også, da vi blir godt kjent med barn, unge og voksne som bruker mye tid i hallen.

«At jeg kan bidra til at mine og andres barn har en trygg plass å være gir meg mye glede» 

Ved å ta på deg et verv gjør du noe samfunnsnyttig. Du blir en del av et felleskap, skaper nye relasjoner og erfaringer. Du gjør noe for andre.

Det er vi medlemmene som er Ullensaker Issportklubb. Er det ikke da greit å være med å forme klubben slik du ønsker at den skal være? Jeg vet mange vegrer seg fordi de ikke kan så mye om hockey eller man er redd det skal ta for mye tid. Du trenger ikke å kunne så mye om hockey – det du trenger å kunne, lærer du underveis. Trenerne på banen skal ta seg av det sportslige - vi skal tilrettelegge! Ja, du må bruke tid som du kanskje kunne ha brukt på noe annet, men det handler om prioriteringer og å bidra med det man kan, når man kan. Jo flere som bidrar desto mindre belastning blir det på hver enkelt. Som frivillig får du gode opplevelser, nye vennskap og man lærer mye underveis.

På lik linje med Håkon har jeg også blitt utfordret til å si noe om meg som kanskje ikke er like kjent. Tenkte da jeg ville ta frem at jeg sitter i valgkomiteen til Norsk Pokerforbund og prøver å få spilt NM i Norge og i Utlandet hvert år. Jeg er også IntOps (Internasjonale operasjoner) veteran og sammen med andre veteraner pusser vi opp et hus på Trandum som skal brukes til veteranhus.

Jeg ønsker alle velkommen til klubben! Husk - klubben blir det vi sammen gjør den til!
Gratis Jarlsberg Bygg skøyte- og hockeyskole våren 2024

Postet av Ullensaker Issportklubb den 3. Des 2023


Da er vi klare for ny sesong med Jarlsberg Bygg skøyte- og hockeyskole hos Ullensaker Issportklubb.

Denne våren blir det gratis å delta 😊


Påmelding gjør du her: https://club.spond.com/landing/courses/ullis/EF937C9F90C14D32B6D0A78410871DDC

Vi har gjennom Sparebankstiftelsen og Romerikesblad vært så heldige å få støtte til å anskaffe klosser som benyttes til både lek og hjelp til å lære og stå og gå på skøyter. Vi takker begge organisasjoner for støtten :-) 

Dette vår-semesteret arrangeres skolene på tirsdager og søndager.

Første trening Skøyteskolen: 9. januar kl 16:45

Treningstider Skøyteskolen:

Tirsdag kl 16:45-17:25

Sønadg kl 09:00-09:50


Første trening Hockeyskolen: 9. januar kl 17:30
Treningstider hockeyskolen:
Tirsdag kl 17:30-18:20
Søndag kl 10:00-10:50


Opplegget på isflaten vil reguleres etter antall på isen og ferdighetsnivå.

Husk at tider kan endres en sjelden gang på grunn av seriekamper til andre lag i klubben. Dette vil det informeres om på vår kommunikasjonsplattform, Spond.


All kommunikasjon skjer via Spond. Viktig at dere er flinke til å melde barna på eller av treningene.


Litt praktisk informasjon til alle sammen får best mulig utbytte av disse ukene:
 • Møt opp i god tid før barna skal på is, gjerne 30 minutter
 • Pass på at nødvendig utstyr er med, og at skøyter er slipt Sykkel/alpinhjelm eller hockeyhjelm
 • Ren varmedress e.l som brukes i bhg. og holder barna tørre og varme Hansker/votter som ikke trekker fuktighet (ull o.l. henger fast i isen)
 • Motiver barna, og følg dem ut på isen hvor vi tar godt vare på dem
 • Sitt gjerne på tribunen. Men der får ikke lov å gå rundt isflaten.
Skøyteslip vil være mulig å få gjort tirsdager eller søndager i forbindelse med skøyte- og hockeyskolen etter avtale via Spond.

Du kan lese mer om vår skøyte- og hockeyskole på vår hjemmeside: https://www.ullis.no/page/velkommen

Skøyte- og hockeyskolen har også en egen gruppe på facebook: https://www.facebook.com/groups/458469327634834/


Vi håper å se mange barn på isen og vi gleder oss til å komme i gang igjen.


Som hovedsponsor for vår skøyte- og hockeyskole er vi glad for å ha med oss Jarlsberg Bygg!