Fra Ullensaker Flyers til Chicago Blackhaws; Skøyteteknikk i verdensklasse på Jessheim

Postet av Ullensaker Issportklubb den 21. Aug 2015

Ullensaker Flyers hadde i uke 33 gleden av å ta imot JRM Skates & Skills til Jessheim Is-og flerbrukshall. Dette var første gang JRM tok turen over grensen, og spenningen knyttet til opplegget var stor.

Ullensaker Flyers var flittige som fikk JRM over; De fikk «klemt inn» denne uken, før turen gikk tilbake til Sverige og Globen for å avholde trening for en stor del av Chicago Blackhawks’ stall, som er på treningsleir i Europa. Og nå ser man allerede mot høstferien, uke 40.

JRM kjører intensitetstrening fundamentert i ekstremt god skøyteteknikk-trening. Konseptet innebærer at man deltar på hele fire ispass à 45 minutter, annenhver time, tre dager på rad. Og til tross for at JRM kom for første gang, var til sammen ca. 70 spillere heldige nok til å være med på dette, fra barn til seniorer.

Og at treningen satte positive spor er det ingen som helst tvil om. Thomas Pettersson, en av klubbens mest erfarne spillere, hadde følgende karakteristikk å avgi:

- JRM sin treningsmetodikk, med svært gode grunnkunnskaper om hva som faktisk gir resultater, og individuell oppfølging face-2-face, på isen, med rykende ferske videoanalyser – det er det beste jeg har vært borti. Mye lærdom, uansett tidligere nivå. Det finns alltid måter på bli bedre på, og JRM finner disse for hver enkelt spiller, avslutter Pettersson.

JRM består av trioen Joackim Ahlgren, Roger «Ragge» Johansson og Micke Anderson – alle med sine spesielle egenskaper. Jocke er en svensk elitelisensiert trener med erfaring fra landslag og klubblag på internasjonalt toppnivå og er spesialist på skøyteteknikk. Ragge er en svært merittert svensk spiller, som kan skilte med NHL-spill for Calgary Flames og Chicago Blackhawks, og var også en del av Sveriges OL-vinnende tropp fra ’94 på Lillehammer. Han har etter egen karriere spesialisert seg på ishockeyskolevirksomhet. Micke er kommunikatoren – den som jobber med spillerne mentalt i treningen.

Micke er storfornøyd med satsingen i Norge, og hadde mye positivt å trekke på etter uken var unnagjort.

- Å få komme til Oslo-regionen med vårt konsept har vi ønsket en stund, men det er viktig for oss å finne en riktig samarbeidspartner. Ullensaker Flyers er ikke akkurat Blackhawks, men vi jobber med og for ishockeysporten. Og Flyers ser ut til å ha et uslåelig fundament basert på glød, moro og læringsvillighet. Og man har et helt eksepsjonelt bra anlegg på Jessheim, med Gardermoen, skoler, haller, fotballbaner – alt finns der. Det finnes vel knapt bedre steder å bedrive idrett på.

Klubbens markedsansvarlig, Vegar Carlson, har følgende å si om samarbeidet med JRM:

- Uke 33 viste oss hvor bra man kan gjøre det som trener, og hvor morsomt det er mulig å ha det på isen – trenere og spillere sammen. Ikke det at vi ikke visste at det er morsomt fra før, men dette var å løfte alt opp til en ny dimensjon. Jeg kan vanskelig se hvordan noen kan gjøre slik trening bedre enn JRM. De var ganske enkelt «skitgoda» i alt – læring av superteknikk, kommunikasjon, moro, glede – i en herlig mix.

Carlson er stolt over å se en forlengelse av dette samarbeidet, og gleder seg til fortsettelsen:

- At JRM ser på vår klubb og Jessheim Is-og flerbrukshall som en god partner er nok en bekreftelse på to ting: Nummer en, at vi gjør mye godt arbeid med klubben, og nummer to at vi har tilhold i Norges fineste anlegg.

Flyers og JRM vil fortsette samarbeidet, og planlegger allerede for et tilsvarende opplegg i høstferieuka (uke 40). Der vil, foruten intesity-konseptet, også JRM legge til rette for en litt roligere variant av sitt opplegg tilpasset de yngre barna.Bilde: Fra venstre:

Fredrik Løvås (Ullensaker Flyers A), Fredrik Widen (Red Bull Salzburg), Henrik Svee (Ullensaker Flyers A), Roger «Ragge» Johansson (JRM), Daniel Donborn (Ullensaker Flyers A), Emma Ludvigsen (Ullensaker Flyers U14)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.