Ullensaker Issportklubb i Borgertoget 17.mai

Postet av Ullensaker Issportklubb den 21. Mai 2024


Også i år deltok Ullensaker Issportklubb i Borgertoget 17.mai. 

I strålende solskinn gjorde vi oss bemerket med masse flagg og mange i hockeydrakter. 

En stor takk til alle de over 50 stk som deltok fra oss!

 

Styreleder stilte på dugnad for klubben og sto trafikk vakt, sammen med Thor EIvind Narbuvold og Ekaterina Londono (i Barnehagetoget). 

 

Mvh

Roy Albin Bylund

Styreleder
Ny trener for kvinnelaget - Stig Englund

Postet av Ullensaker Issportklubb den 14. Mai 2024Ullensaker Issportklubb har signert med en ny trener for Kvinnelaget vårt for sesongen 2024/2025 - Stig Englund. Stig er ikke ny for klubben, og er en mange av oss allerede har en relasjon til fra tidligere. Vi har utfordret Stig på å si noen ord om seg selv og sine tanker for Kvinnelaget 😊

Klubb-historikk

Jeg var med å arrangere Skøyte- og Hockeyskole på uteisen i Magasinleieren, og var trener for det første laget i klubben på uteisen. Fikk så med Jørgen Rålm da han flyttet til Jessheim, og overlot ansvaret til ham da vi flyttet inn i den nye hallen i 2014.

Jeg ble så trener for barn født 2004 ved innflytting i ishallen, og var trener for dem i 5-6 år. Startet også opp veteranlaget i klubben.

En egen treningstid for jentene kom også på plass når ishallen sto klar. Vi søkte og fikk bevilget midler fra Sparebankstiftelsen til jentehockeysatsning i 2015. Støtten ble benyttet til å kjøpe inn komplett utlånsutstyr til 20-25 jenter. Vi arrangerte de første Jentehockeydagene for å få opp rekrutteringen, og vi arrangerte den første ‘Global Girls Hockey Game’ i 2015 (oppstarten av dette verdensomspennende prosjektet). Jeg arbeidet mye med å rekruttere jenter generelt. Hadde så samarbeidslag for jenter på Østlandet i 4-5 år.

Trener

Jeg tok Trener ll kurs sammen med Jørgen i 2013-14, og jeg har vært trener på nivåer fra Skøyte- og Hockeyskole til kvinner elite. De fleste årene i Flyers. Har også vært trener i Hasle/Løren i fire sesonger og vant NM med dem i 2022 (serien: 4,3,2,3).

Filosofi/Mål/Ambisjon for Kvinnelaget

Det vil naturlig nok bli mye skøytegåing, og med høyt tempo og raskt spill. Jeg ønsker å utvikle ferdighetene til spillere, både skøyte teknisk og skudd/pasninger. Laget skal ha sin egen spilleide/spillesystem. Dette må også gjenspeiles i hvordan JU16 trener og spiller.

Jeg forventer at spillerne stiller krav til meg, seg selv og til hverandre. Det forventes et oppmøte på treninger på over 70% og jeg har en forventning om ‘indre justis’ der det må settes fokus på tilbakemeldingskulturen slik at folk aksepterer å få veiledning og ikke kritikk av de andre på laget. Vi vil ha fys og istester gjennom sesongen for å motivere til progresjon.

Målet for kvinnelaget bør være å etablere seg i den øverste tredjedelen av 1. div i løpet av 3 sesonger. Utover det bør klubben se på hvilke ressurser som er i støtteapparatet da dette er den vanskeligste delen innen damehockey.

Jeg har allerede kommet litt i gang og gleder meg til å bidra til utviklingen av Kvinnelaget til Flyers.STØTT KLUBBEN DIN DIGITALT MED STØTTE-APPEN

Postet av Ullensaker Issportklubb den 11. Mai 2024I denne lille filmsnutten (50 sek.) forklares det geniale Støtte-konseptet som betyr at du kan gi litt og titt for å støtte klubben din, og det beste av alt: Du merker det så vidt. Men for oss som klubb kommer dette til å bli avgjørende for fremtiden! 

Vi oppfordrer derfor alle våre medlemmer til å laste ned appen og at flest mulig blir støttespillere. Enklere kan det ikke bli! 

LINK: https://hei.stotte.no/v/XCtn2/?preview=true10 års jubileum - Wings kunstløp

Postet av Ullensaker Issportklubb den 26. Apr 2024


Vår Kunstløp, Wings, hadde sitt vårshow sist lørdag samtidig som vi feiret Wings sitt 10 års jubileum. Alle utøvere - fra 8 til 18 år uavhengig av nivå - deltok inn i showet. Utgangspunktet for showet var Highschool Musical med alt det medfører at kostymer og rekvisitter. Vi hadde også gleden av å få besøk av Ullensaker sin ordfører, Ståle Len Hansen, og vara ordfører i Eidsvoll, Thomas Jacobsson. Begge uttrykte glede for å være til stede og at det var et fint show.


Etter showet vartet klubben opp med pizza og bursdagskake til alle på Wings inkl inviterte gjester.


Klubben ønsker Wings gratulere med dagen og takker for et flott show :-)  


Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 23. Apr 2024


Hei alle sammen!

Klubben har hver måned i store deler av denne sesongen presentert en av klubbens dedikerte frivillige for å sette mer fokus på viktigheten av frivilligheten, og at alle medlemmer i klubben har et ansvar for å bidra. 

Som styreleder ønsker jeg å oppsummere samt bidra med noen tanker.

Først vil jeg få takke alle frivillige i klubben som bidrar til drift av lag og/eller klubb. Uten dere hadde det ikke vært mulig å ha et tilbud til barna våre. En ekstra takk til dere fem som takket ja til å dele deres erfaringer - Håkon, Sissel, Anita, Jørgen og Ane.

I alle artiklene kan vi lese om en grunnleggende vilje og lyst til å legge til rette for at barna skal ha en et treningstilbud, og hvordan barnas glede og engasjement er en drivende faktor i seg selv. 

Håkon finner at å engasjere seg i egne barn er viktig, og derigjennom opplever man mye glede. Og at hvis ditt bidrag kan ha betydning for minst ett barn så er det verdt det. Sissel legger vekt på at klubben ikke drifter seg selv og at alle som har barn i klubben har en plikt til å bidra. Der i gjennom har man også påvirkningskraft og kan være med å forme klubben. Anita finner at det å være en frivillig er et privilegium, hvor man kan bidra til å påvirke barnas utvikling. Jørgen finner drivkraft i barnas mestring og at ved å være en frivillig får man muligheten til å skape et fellesskap samt få nye bekjentskaper. Ane er opptatt av å sikre en trygg fritid for barna gjennom at de bedriver en idrett i stede for dårligere alternativer som å henge på storsenteret, og at vi som voksne er forbilder som barna tar etter.

Jeg finner at det er kommet frem mange gode poenger i denne artikkelserien som er verdt for noen og enhver av oss å ta notis av. La det ikke være noen tvil - styrets beslutning om å gjennomføre denne artikkelserien er selvfølgelig i et håp om at flere vil kjenne sin besøkelsestid. Klubben trenger flere frivillige! Vi har en liten gruppe med foreldre som "alltid" bidrar, og en større gruppe som "aldri" bidrar. Med det antall aktive vi har uavhengig av alder, burde det ikke være nødvendig for noen å ta på seg flere verv. Men det er situasjonen i dag.

Ikke minst sett ift den negative utviklingen som har vært i og rundt hallen med ungdommer (ikke primært våre) som lager bråk, så er det viktig med voksne som bryr seg. Vi hadde senest sist uke uprovosert vold mot en av våre ungdommer, noe som resulterte i at Politiet ble kontaktet. Er det sånn vi ønsker å ha det? Hvis vi har et miljø med voksne som viser at vi bryr oss, tenker jeg at det vil være vanskeligere for ungdommer som ønsker å lage bråk å få muligheten til det. Jessheim har sine utfordringer med ungdomskriminalitet - la vår klubb være den som gjør det vi kan for å sikre barnas ve og vell. Skal vi få det til trenger vi at DU bryr deg!     

Skulle du ønske å bidra til lag eller klubb så ta kontakt med lagleder på ditt lag/kunstløp evnt. med meg på leder@ullis.no.


Mvh

Roy Albin Bylund

Styreleder

Tlf: 99 50 38 19

www.ullis.no