Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 1. Mar 2024


Da er turen kommet til en kvinne som har vært en viktig person for mange av klubbens jenter. Ordet er ditt Ane Turunen-Rise. 

Takk for det 😊

Da Jessheim is-og flerbrukshall sto ferdig tilbake i 2014 gikk klubben aktivt ut med informasjon om muligheten for skøyte- og hockeyskole. Da øynet vi muligheten til å sende ungene til noen som kunne lære dem å gå på skøyter.

Med god hjelp fra de frivillige på is ble det tent ett ønske om å bli bedre på skøyter for ei jente på 6 og en guttunge på 3. Sist nevnte ble dog litt sur da han var for ung de første gangene J

Personlig er jeg «bambi» på skøyter så i første omgang var det mannen min som hjalp til litt ekstra på skøyteskolen.

Da vi startet opp var alle jentene i klubben samlet til trening 1 gang i uka og fra alder 5 -14. Sakte men sikkert vokste det frem ett større jentemiljø, og fra 2016 kunne vi stille med ett JU10 lag i seriespill for første gang. Dette medførte ett større behov for mer organisering rundt jentene og for meg ble det naturlig å stille til valg som materialforvalter. Jeg har også en kort periode vært innom dugnad og lagleder.

Siden da har jeg hengt med jentene i tykt og tynt.

Selv ble jeg ikke medlem i klubben før i 2018, da vi kjørte i gang skøyteskole for voksne.

Den primære årsaken til at jeg tok på meg en rolle rundt laget var for å bidra med å legge til rette for at jentemiljøet i klubben skulle vokse. Vi som startet sammen jobbet med dette for øye, og for at jentene våre skulle ha ett miljø sammen med andre jenter som spiller hockey.

For meg, som forelder og kvinne, anser jeg det viktig å vise jentene at de kan få til det de ønsker. Det er også viktig med kontinuitet for barn og unge, og også innad i klubben ift hvem som bekler de forskjellige rollene – dess lenger man sitter i en rolle dess letter vil blir det å håndtere rollen, og dess bedre for klubben.

Vi som er rundt de forskjellige lagene blir også godt kjent og hjelper hverandre ved behov.

I en periode ble det viktig for meg å klare og holde jentene samlet, da de i utgangspunktet ikke var nok spillere til stille i seriespill. Det da å kunne snakke med Sportslig Utvalg samt styret om hvordan vi kunne få inn flere spillere og legge planer for å beholde aldersbestemte lag, ble viktig i situasjonen.

Ønsker du at barn og unge skal ha muligheten til å finne en idrett/aktivitet de trives med for at de ikke skal henge rundt på kjøpesenter eller slenge gatelangs, trengs voksne som bryr seg om dem og som deltar der de er.

Jeg velger å tro at når barna ser at vi som er voksne engasjerer oss så vil de ønske å gjøre det samme selv når de blir eldre – det handler om å være gode forbilder. Det er ikke all aktivitet som trenger å koste noe i kroner og øre, det er fult mulig å gjøre ting på frivillig basis.

Å oppleve gleden til barna når de opplever mestring, samt også delta i deres nedturer gjøre at vi som mennesker vokser.

Selv kunne jeg ikke hjelpe til på isen, men utenfor kunne jeg brukes. Det å få lov til å være tett på og se utviklingen gjennom disse årene har gitt mye latter og glede. Som frivillig rundt ett jentelag (som er de jeg kjenner best) får du brukt hele deg som menneske.

Det er givende når en 14-15 åring tørr å være seg selv rundt en voksen. Det å bli opplevd som en trygg voksen person som barna kan snakke med gir mer positiv energi og kan ikke måle seg med så mye annet.

Når det gjelder skjulte talenter kan jeg nok ikke skryte på meg så mye, men jeg har deltatt flere ganger i «de- 4 –daagse» -marsjen i Nederland, også kjent som Nijmegen. En turmarsj over 4 dager og 4 mil hver dag med 11 kg på ryggen.

Så kan vel trygt si at jeg liker å gå langt og er utholdende, noe som er gode egenskaper rundt barn. Utover det har jeg tilbragt utallige døgn ute i norsk natur og stått transportfast ved Fox Glacier i New Zealand.

Jeg håper mitt bidrag vil kunne medføre at flere ser nytten i å delta inn som frivillige i klubben.



Yrkesfag med toppidrett!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 6. Feb 2024


Viste du at Eidsvoll videregående skole i samarbeid med Ullensaker Issportklubb tilbyr yrkesfag med toppidrett?

Driver du aktivt med konkurranseidrett og ønsker å ta en praktisk yrkesutdanning? Eidsvoll videregående skole tilbyr yrkesfag med toppidrett.

Elever som søker seg til ett av våre yrkesfaglige utdanningsprogram kan melde sin interesse for å delta i programfaget  toppidrett (140 årstimer). 

Eidsvoll vgs tilbyr følgende yrkesfaglige utdanningsprogam:

  • Bygg- og anleggsteknikk
  • Elektro og datateknologi
  • Helse- og oppvekstfag
  • Teknologi- og industrifag

Når skoleåret starter ser vi hvilke elever som er tatt inn på de ulike utdanningsprogrammene og ønsker toppidrett som programfag. Disse elevene gjennomfører vi en samtale med for å kartlegge nivå, motivasjon og ambisjoner. Hvilke elever som får tilbud om å kombinere yrkesfag med toppidrett vil være basert på disse samtalene, sammen med en helhetlig vurdering av hva skolen totalt kan tilby av toppidrett til sine elever.

Er du interessert: se her for mer info 




Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 1. Feb 2024


Da er vi klare med neste person i vår artikkelserie rundt klubbens frivillige. Denne gangen gir vi ordet til en som mange har et forhold til, enten som trener eller som leder av klubbens sportslige utvalg, Jørgen Rålm.

 

Takk for muligheten til å sett fokus på frivilligheten i klubben. 

Først litt kort om min hockeymessige bakgrunn. Jeg begynte min ishockeykarriere i Hasle Løren, og fortsatte etter hvert i Manglerud Star. Hele veien var det posisjonen målvakt som var det jeg likte og brant for. Keeperskøytene ble dessverre lagt på hylla i en alder av 20 år da kneet begynte å krangle. Det gikk så noen år uten skøyter på bena før jeg flyttet til Jessheim hvor jeg på ny fant et hockeymiljø som virkelig har tatt meg godt i mot. 

Etter at jeg flyttet hit, var veien kort til daværende Ullensaker Hockey, og jeg har vært med siden opprettelse av uteisen i IPK, og nåværende klubb sin oppstart. 

I den spede start var jeg involvert som instruktør på Skøyte- og Hockeyskolen som gjennomførtes på uteisen. Jeg var også en tur innom styret den gangen, men hovedfokuset var gleden av å kunne lære bort ishockey til barn. Fulgte så det første barnelaget som klubben hadde i oppstarten. Laget var en mix av årganger med spillere født 01/02/03  

Det å begynne og ta på seg verv i klubben falt seg helt naturlig for min del. Jeg kunne hjelpe til med min erfaring innen ishockeyen og det var en fin mulighet for meg som ny på Jessheim til å skaffe meg et miljø og nye kontakter.  

Det har for meg alltid vært givende å se barn ha det gøy og se dem oppleve mestringsfølelse og utvikling. Dette alene anser jeg er gode grunner til å bidra. Ved å være en del av et miljø, ikke minst gjennom å ta på seg verv, så møter man i tillegg veldig mange hyggelige mennesker, og mange mennesker som ønsker å lære og være med på å skape et fellesskap. Man får også en større påvirkning i utviklingen av klubben samt kunne bidra til å styre hvilken retning man ønsker klubben skal jobbe mot.   

Med utgangspunkt i dette er min klare oppfordring at flere burde se både gleden og nytten i å ta på seg verv i klubben.  

Som leder av Sportslig Utvalg har jeg naturlig nok en ekstra interesse for det sportslige og trenersiden. Som klubb ønsker vi å skape et godt trenermiljø samt ha en trenerfilosofi. Her trenger man flere med erfaringer fra idretten inn for å bidra. Dette skaper dialog og gir bedre muligheter til å dele erfaringer som igjen vil gi et ennå bedre grunnlag for en videre utvikling av den sportslige siden av klubben.  

En "fun fact" om meg er at jeg aldri har satt mine bein i det militæret, selv om jeg faktisk ville 😅 Takket være ishockey har jeg lært det meste jeg kan om lagspill, innsats og hvor mye kroppen faktisk tåler.  

Jeg ønsker alle velkommen til vår klubb, og ber deg se nytten i å bidra inn i klubben!





Invitasjon til årsmøte torsdag 21 mars 2024 kl 1800

Postet av Ullensaker Issportklubb den 18. Jan 2024


Årsmøte torsdag 21.mars kl 1800 i sosialt rom/stort møterom.


Agenda:

1. Godkjenne de stemmeberettigede 

2. Godkjenning av innkalling, saksliste og forretningsorden 

3. Valg av ordstyrer 

4. Valg av referent 

5. Valg av tellekorps – 2 stk 

6. Valg av 2 medlemmer til å signere protokoll 

7. Årsberetninger 

a. Ullensaker Issportklubb 

b. Flyers 

c. Wings 

d. Stones 

8. Godkjenning av regnskap 2023 

9. Godkjenning av balanse 2023 

10. Kontrollutvalgets beretning 2023 

11. Fullmakt til styre for å velge representanter til ting og møter 

12. Fullmakt til styret ad aktivitetsavgifter sesongen 2024/2025 

13. Medlemskontingent 2025 

14. Honorarer sentrale verv for sesongen 2024/2025 

15. Innkomne saker 

a. Ingen 

16. Budsjett 2024 

17. Infosaker 

a. Handlingsplan 2024 - 2028 

18. Valg 

a. Styret 

   i. Styreleder 

   ii. Nestleder 

   iii. 2 styremedlemmer 

b. Kontrollkomite 

   i. 2 medlemmer 

   ii. 1 vara 

c. Valgkomite 

   i. Leder 

   ii. 1 medlem 

   iii. 1 var


Man må ha betalt medlemsavgift for å kunne være stemmeberettiget, og aldersgrense for å kunne stemme er 15 år. 

Velkommen!


På vegne av styret,

Roy Albin Bylund

Styreleder




Et slag for frivilligheten!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 5. Jan 2024


Neste frivillige ut er en mer ringrev i klubben, en som har kjempet for at Kunstløp skal få fortjent oppmerksomhet i en ellers Hockeytung organisasjon. Personen er et oppkomme av energi og har aldri et kjedelig øyeblikk. 

Ordet er ditt, Anita Utse! 

Jeg ble kjent med klubben da minstemann, den gangen 4,5 år, ville "danse på skøyter". Da ble det skøyteskole og starten på et langt forhold til klubben. Jeg har vært medlem i klubben de siste 11 årene, hvorav 8 år i styret som representant for Kunstløp. 

Jeg valgte å ta på meg verv i klubben for å fremme Kunstløp, og har vært leder for Kunstløp-gruppa frem til 2021. 

Mine erfaringer med å ta på seg verv i klubben er for det meste gode. Innimellom var det dog noe tøft. Jeg registrerte at det som oftest var de samme som stilte opp som frivillige, og savnet at flere ville bidra inn i deres barn sin fritidsaktivitet. 

"Å være en frivillig anser jeg å være et privilegium og en glede"  

Man får muligheten til å følge mange herlige barn og ungdom, se dem vokse i idretten og som mennesker, hvor belønningen er mange positive tilbakemeldinger fra dem.  

Selv har jeg aldri drevet med kunstløp, og følte jeg startet som Bambi på isen i Ullensaker Issportklubb, og måtte lære den harde veien med et år full med blåmerker på hele kroppen. Men for å få til noe må man satse.

 

Frivillighet strekker seg utover Ullensaker Issportklubb for min del, og her er en aldri så liten oversikt over verv jeg har innehatt:

- Har vært leder i veteranrifle-gruppa i Kisen de siste 10 årene.

- Sittet i styret i kisen MSL (skyting )

- Sittet i styret i Eidsvoll forsvarsmuseum

- Sitter i styret for Akershus skyttersamlag.

- Sitter i styret Eidsvoll hagelag.

- Frivillig innen barnegolf på kjos golfbane.

- Har tatt flere kurs i tilrettelegging av idrett for barn med utfordringer.

- Vært frivillig i Norges skytterlandslag

- Lagleder for Vålerenga guttelag for 30 år siden

- Frivillig ansvarlig VIP avdelinga Vålerenga ishockey a-lag (ca 98 )

 

Når jeg ikke er i ishallen, finner du meg mest sannsynlig på en skytebane rundt i Norge, da jeg er en aktiv rifleskytter. Ellers finner du meg hjemme på syrommet hvor jeg bedriver en av mine mange hobbyer, som f.eks produksjon av lærbelter eller modelltog.

Jeg driver også oppdrett av rasen Fransk Bulldogg og Corgie. Jeg er "Svartkrutt skytter", med noen bronsemedaljer fra NM.

 

For øvrig er jeg aktiv same, mamma til 5 og Bestemor til 7!

 

Bidra i dine barns fritidsaktiviteter - det er det DU som vinner mest på!