10 000 gode grunner...

Postet av Ullensaker Issportklubb den 23. Sep 2016

(Hvis du kan alle grunnene fra før, gå direkte til påmelding her!)


... til å begynne med ishockey og / eller kunstløp!Det finnes mange (10 000, minst!) gode grunner til å begynne med skøyter / ishockey / kunstløp!


Her kan du se noen av de:

For skøytegåing generelt

Det er morsomt!

Uhøytidelige undersøkelser foretatt i Jessheim is- og flerbrukshall de siste sesongene viser at det er opptil 100% tilfredshet blant barn som deltar!

Det er veldig god trening!

Barns mestringsfølelse er i høysetet hos Ullensaker Issportklubb, og det å mestre kunsten å stå på skøyter er en gave som får barna til å føle seg "større enn de er", ganske så fort. Usikkerheten kan nok vises blant enkelte i starten, men med ukene så ser vi at barna fort blir trygge og selvsikre, og innen utgangen av skøyte- og hockeyskolen er hekser, troll og andre hindre overvunnet, og alle er verdensmestere i å ha det moro på isen!

Balanse, koordinasjon og styrke i armer og ben trenes kontinuerlig, men fordi konsentrasjonsnivået er høyt og morsomfaktoren enda høyere så blir treningen et høydepunkt i idrettshverdagen til barna som deltar!


Hva lurer du så på? Påmelding her!


Litt spesifikt om ishockey, og litt om kunstløp lengre ned....

Ishockey

Ishockey er populært!

Ishockey er virkelig en idrett i vinden, men et historisk sterkt landslag som forbilder for barna våre. Mats Zuccarello er en verdensstjerne, og herjer med motspillerne i verdens største hockeyliga NHL. Ullensaker Flyers vokser for hver dag som går, og det er god grunn til å anta at klubbens posisjon i norsk ishockey vil forsterkes betraktelig i årene som kommer.

Vi spiller ikke i NHL, men vi tør påstå at vi har de beste rammebetingelsene en kan ha i breddeidrett generelt, og ishockey spesielt, med våre kompetente trenere som leder an i Norges flotteste idrettsanlegg.

Ishockey gir mestring på en egen planet!

Og når det kommer til mestring, gir ishockey barna våre et maksimalt register når det kommer til kroppsbeherskelse; Skøytegåingen kombineres med håndtering av puck og kølle, og samtidig spiller man på lag med mange andre, mot mange andre, slik at de morsomme utfordringene står i kø. Balanse, koordinasjon, mobilitet, styrke, utholdenhet, kommunikasjon, stressmestring, samspill - "and the list goes on"...

Ishockey er verdens raskeste lagidrett!

Som seniorspiller raser man avgårde i opptil nesten 40 km/t på isen, med en puck som sendes videre langt fortere enn bilene på motorveien. Det går bare styggfort. For de minste barna går det nok ikke så fort, men man merker tidlig at barn som spiller ishockey er temposterke og kvikke i bevegelsene både på- og utenfor isen.

Ishockey har "alltid" blitt kalt "The fastest game on earth" - med god grunn.

Ishockey er supersosialt!

Ishockeyspillere kjenner på en lagånd i sporten som ikke står tilbake for noen andre. Man er avhengig av spilleren ved siden av seg på isen, og man tilbringer mye kvalitetstid i garderoben før og etter trening. Dette er aspekter som gjør at ishockeyspillere ofte blir ansett som svært "trente" sosiale vesener, som har vennskap og disiplin som sine viktigste verdier inn mot voksenlivet. Og, ikke rent få ishockeyspillere skaper livslange bånd til medspillerne sine, fra tidlig alder.

Ishockey er underholdende!

Som publikumsidrett må vel ishockey regnes for å være en av de beste idrettene. De aller fleste som ser ishockey jevnlig gjør det fordi, selv på "lave" nivåer, gir det svært god uttelling i form av sportslig underholdning. Mye fart, kroppstaklinger, knall og fall og en puck som suser avgårde.

Vi har også sett at svært mange av foreldrene som kommer inn til oss uten tidligere ishockeyerfaring, raskt forelsker seg i sporten totalt. Vi har faktisk akkurat fått et damelag, hvor halvparten av spillerne er mammaer som bare må være med de og.

Det er også morsomt for spillerne å se klubbens andre lag i aksjon, noe vi ofte ser på tribunen. Dette er også med på å forsterke det sosiale aspektet på tvers av årsklasser!


Ellers kan man også høre hva ekspertene sier:

Idrettslege – professor dr.med. Paul Lereim,
sa dette til www.aftenposten.no om ishockey:


“Jeg vil fremheve ishockeysporten som spesielt
velegnet trening for barn og ungdom”

“Jo tidligere barn starter med ishockey, jo bedre.

Det må i starten selvsagt være lekbetont og frivillig,
uten foreldreambisjoner.”

“Ved å spille ishockey får man først og fremst trent
koordinasjon og balanse. Men også fysisk styrke i
rygg, buk, armer og ben samtidig som utholdenhet
kommer nesten gratis.

"Som lagspill krever også ishockey sosial intelligens
og samarbeid.”


Hva lurer du så på? Påmelding her!


Kunstløp

Kunstløp er utfordrende og gøy!

Det å koordinere intrikat skøytegåing med musikk og rytme er svært morsomt! Barna får virkelig satt sanser og motorikk på prøve. Balanse blir topptrent. Og, man lærer dans samtidig som man mestrer kunsten å gå på skøyter.

Kunstløp er elegant!

Som kunstløpere handler det om å kombinere fysisk mestring med det estetiske. Man skal ta seg godt ut, som utøver, og vise stolthet og yndighet i det man gjør - egenskaper som er mye verdt ellers i livet!

Kunstløp er fysisk krevende på en positiv måte!

Det handler om å bli sterk til beins, såvel som i overkroppen, kombinert med total balanse og koordinasjon. Smidighet og mobilitet er også nøkkelegenskaper, og summen av disse egenskapene viser til kroppsbeherskelse som barna lengter etter, enten de vet det eller ei. Mange av våre skøytegående vesener får sterke aha-opplevelser når de har fått prøvd seg litt - mestringsfølelsen er bare veldig høy - den kan ikke lett matches i andre idretter.

Kunstløp er opptreden!

Barn elsker å vise seg frem for foreldrene sine, og andre for den saks skyld! I kunstløpsporten er målet å kunne vise frem det beste showet man kan, og har barnet en liten performer i magen er det jo helt perfekt!

Hva lurer du så på? Påmelding her!


Vel møtt!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.