Aller først:

Postet av Ullensaker Issportklubb den 6. Okt 2015

Velkommen!

At du har funnet veien hit betyr ganske trolig at du har et barn som kan tenke seg å bli elev hos oss, for å kunne lære skøytegåing og ishockey eller kunstløp. Det mener vi er et klokt ønske!

En viktig første avklaring!

Før vi fortsetter så kan vi bare med en gang avklare en ting: Skøyte- og ishockeyskolen er et samlebegrep for to forskjellige skoler.

For det første har vi skøyteskolen, som favner om alle som vil lære å gå på skøyter, enten de vil spille ishockey, gå kunstløp eller rett og slett bare bli bedre med skøyter på beina.

Så: hvis eleven mestrer kunsten å gå på skøyter slik skøyteskolen er lagt opp, vil vi veldig gjerne at man forsetter, innpå hockeyskolen om man vil spille ishockey for Ullensaker Flyers, og inn på kunstløpgruppas treninger dersom man vil stå på kunstløp for Ullensaker Wings.

For det andre har vi hockeyskolen - og her begynner trening med puck og kølle. Her blir man en Flyers-spiller!

Som med skøyteskolen, vil vi her at dette skal danne grunnlaget for neste steg, som er inntreden på et av klubbens yngre lag. NB! Det er full anledning til å gjøre dette parallelt, dersom eleven er ivrig og våre instruktører mener det er riktig sett fra ferdighetsståsted.

Bittelitt om alder

Skøyteskolen er i prinsippet åpen for alle fra 4 år og oppover. Når det er sagt er det slik at vi ønsker at alle født 2009 eller tidligere raskest mulig skal inn i egen gruppe, slik at disse får kommet i gang skikkelig med barn på egen alder.

For noen av de eldre deltagerene kan det virke snodig å skulle stå sammen med veldig mye mindre barn, og vi forsøker å avhjelpe dette ved å plassere de største barna inn i siste trinn, fortest mulig.

Når det er sagt er ingen regler "skrevet i sten" - er det slik at en større elev er helt ny på skøyter, og trenger oppfølging deretter, finner vi den beste måten å sørge for at denne eleven skal føle at den deltar på riktig nivå. I blant kan det være med noen mindre barn, men i disse tilfellene vil vi, som sagt, forsøke å "fasttracke" eleven slik at man snarest står / spiller med jevnaldrende.

Hvorfor skøyteskolen?

Det handler om mestringsføleser, motorikk og koordinasjon!

Vi vet at skøyting krever litt mer kontinuitet enn andre aktiviteter, men mestringsfølelsene står i kø hos oss, opptil flere i løpet av en økt, som vi vet gir masse selvtillit. Og selvtillit gjør oss sterke; Barnet vil kjenne glede i mestring i andre deler av livet også - på skolen, med venner og i andre idretter. Kort sagt er det å beherske skøytegåing en svært god måte å gi barnet en solid forankring i idretten, med mestring og glede som nøkkelord!Vårt ønske er en solid og gledesspredende idrettsklubb, og vi følger opp ditt barn med dette som rettesnor!

Mestringsfølelsene står alltid i sentrum, og vi vet at “vi bygger barna” til å tro på seg selv, dvs barnet skal få masse selvtillit og være stolt over sine fremskritt, samtidig som elevene har det gøy, og at trening og fremgang går som en lek er
det viktigste, det vet vi at elevene elsker.

Ullensaker Issportklubb og DNSHUllensaker Issportklubb bygger sin skøyte- og ishockeyskole på Den Norske Skøyte og Ishockeyskolen (DNSH). Dette er et profesjonelt opparbeidet og velprøvd vektøy for systematisk og god trening i det å lære skøytegåing og ishockey. Kort fortalt er modellen vår trinnbasert; Trinnene 1 - 3 er spesialisert for å kunne gi eleven det best tilpassede treningen som man kan gi, ferdigheter og alder tatt i betraktning. Les mer om dette på siden "Om skøyteskolen".

Det er viktig å poengtere at vi ikke stiller krav til at hvert enkelt barn må fullføre alle trinn; Ved første økt på isen vil våre kyndige instruktører plassere barna der de bør være for å oppnå størst mulig læringseffekt og trygghet.

Når eleven er trygg nok, ønsker vi at han / hun trer inn på ishockeyskolen, eller inn på trening med kunstløpgruppa.

Hvorfor ishockeyskolen?

Barn som besitter grunnleggende skøyteferdigheter, og som har lyst til å spille ishockey, skal til ishockeyskolen for å lære om spillets egenheter; Puck og kølle, og ikke minst, hvordan bruke dette sammen med skøyteferdighetene. På lik linje med skøyteskolen er også ishockeyskolen nivåinndelt etter "trappetrinnsmetoden", og vi følger opp ditt barn på samme måte, slik at man finner en gruppe som har stort sett samme ferdighetsnivå som en selv. Mange av elevene på det siste trinnet vil her allerede ha funnet veien til sitt eget lag, det være seg U7, 8 eller oppover inn i andre lag.

Og, la oss ikke glemme hvor bra sporten er, med innslag av alle typer kroppslige ferdigheter, og svært mange morsomme lagsportelementer! Hør bare her:

Idrettslege – professor dr.med. Paul Lereim,
sa dette til www.aftenposten.no om ishockey:

“Jeg vil fremheve ishockeysportensom spesielt
velegnet trening for barn og ungdom”“Jo tidligere barn starter med ishockey, jo bedre.
Det må i starten selvsagt være lekbetont og frivillig,
uten foreldreambisjoner.”
...

“Ved å spille ishockey får man først og fremst trent
koordinasjon og balanse. Men også fysisk styrke i
rygg, buk, armer og ben samtidig som utholdenhet
kommer nesten gratis.
...
Som lagspill krever også ishockey sosial intelligens
og samarbeid.”Ishockeyskolen er vår rekrutteringsarena inn til klubbens yngre lag. Vi har for øyeblikket lag for U7, U8, U9, U10, U11, U12 og U14. Neste års U7 vil etableres i løpet av vinteren som egen lagenhet, og vil mot slutten av sesongen få sine første egne treninger.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.