Et slag for frivilligheten

Postet av Ullensaker Issportklubb den 2. Nov 2023

Først ut i denne artikkelserien er en person som har hatt ulike verv i klubben og var klubbens styreleder ved kommunens planlegging og oppføring av Ishallen i 2014. Personen er av årsmøte også utnevnt til klubbens første Æresmedlem. Ordet er ditt, Håkon Brennum!

Takk for det! Først vil jeg berømme klubben for et flott initiativ, og jeg finner det av avgjørende betydning at frivilligheten fungerer slik at klubben kan bestå og ha en sunn vekst fremover. Hele idrettsbevegelsen er basert på dette prinsippet, og frivilligheten er helt klart en viktig årsak til at Norge har blitt en så stor idrettsnasjon både sportslig, administrativt og for hele folket. Det er bredden i norsk idrett som skaper muligheten for de store prestasjonene, og om bredden blir borte så vil idretten raskt slutte å prestere slik de gjør i dag. Folkehelsen er også en viktig faktor i det store bildet, og ved å la barna få prøve seg i ulike idretter og aktiviteter vil dette kunne bygge opp under et langt idrettsliv med sunn helse.

Her er min reise i Ullensaker Issportklubb. 

 Jeg ble kjent med klubben da min eldste sønn var i barselgruppe med datter til Asgeir Sand som var primus motor for klubben på den tiden. Dette ble da en invitasjon til å starte på skøyte- og hockeyskolen noen år senere, og dermed var vi i gang. Mener dette var sesongen 2010/2011. 

Jeg ble medlem i 2011 eller 2012., og har hatt ulike verv siden 2012. - valgkomite, styremedlem, nestleder og leder. Jeg har også hatt ulike roller knyttet til hockeylag, lagleder og materialforvalter. Noen sesonger som administrativt ansvarlig for skøyte- og hockeyskolen har det også blitt. Oppstart av curling i klubben har jeg også bidratt til, og fungert som leder for curling gruppa i alle de år den var aktiv. Per i dag har vi ingen aktiv curling gruppe, men vi har et curling-lag som trener på Fornebu grunnet at vår egen is ikke er kvalitativt bra nok for curling. 

Jeg har alltid ment at å engasjere seg er viktig - ikke minst i egne barn - og noe jeg da fant helt naturlig når barna ble med på aktivitet i klubben. 

Erfaringene med å bidra frivillig i klubben har kun vært positive, og det har totalt sett gitt masse glede. Spesielt morsomt har det vært å være engasjert rundt skøyte- og hockeyskolen. Å få oppleve 150 glade barn på isen hver uke som storkoser seg er flott! 

Mitt innspill til alle foreldre i klubben er at flere burde bidra, enten på lag eller for klubben. Den viktigste faktoren til hvorfor du burde gjøre det er fordi DITT lille bidrag kan ha avgjørende betydning for ETT barn, og alle barn vi kan gi flotte opplevelser kan ikke måles i kroner og øre. Det er jo også en pådriver at det skaper gode opplevelser for dine egne barn, og barna vil jeg påstå er enda mer fornøyd når de har foreldre som involverer seg. 

Klubben har utfordret meg på å dele noe i forhold til min person som er morsomt/kult etc. Jeg har ingen større idrettskarriere bak meg, men som en liten kuriositet så er jeg en av noen få som har stått på vannski bak Skibladner. Dette var på det glade 80-tallet på Lillehammer hvor vi gjorde et lite stunt for å skape litt PR rundt vannskiklubben der. Tanken var å komme i Guinness rekordbok, men ettersom vi allerede stod på vannski bak verdens eldste hjuldamper så ville rekorden ikke kunne overgås og dermed ikke godkjennes. 

Jeg ønsker alle foreldre velkommen til klubben og oppfordrer alle til å bidra til drift av lag og/eller klubb. Det er ikke størrelsen på ditt bidrag som teller mest, men at du bidrar!Her vil du kunne lese om noen av våre frivillige og deres erfaringer ved å være frivillig i klubben, https://www.ullis.no/page/frivillige

Vi vil presentere en frivillig pr mnd i løpet av sesongen. 
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.