Jippi - vi starter opp igjen!

Postet av Ullensaker Issportklubb den 11. Feb 2021

Etter en runde i både SU og styret hvor vi har sett på retningslinjer for en forsvarlig drift i dagens situasjon, som så er presentert kommunen, har nå kommunen endelig akseptert at vi kan sette i gang igjen, vel og merke våre barn og ungdom :-) 

Oppstart er fom fredag 12.februar. 

Her følger enn oppsummering av de retningslinjer vi nå må forholde oss til. Det er en blanding av retningslinjer vi allerede har forholdt oss til gjennom høsten, og flere nye. Som dere kjenner til er det avdekket at ishaller anses å være en større smittespredningsarena enn andre arenaer. Dette må hensyn tas i retningslinjene for at vi kan få starte opp.


Retningslinjer: 

- Garderoben vil åpne 30 minutter før egen trening. Før dette skal ikke spillere/utøvere oppholde seg i hallen. Lagleder henter keeper ute 30 minutter før trening, samt resten av laget 15 minutter før trening (forklaring kommer lenger ned). Ved oppvarming/fysisk trening før eller etter trening skal dette skje utendørs. 

- Ved ankomst hallen skal hendene ALLTID vaskes/desinfiseres. Dette gjelder ALLE uavhengig av om man er spiller/utøver eller ikke

- Alle skal være påmeldt sitt lags trening via Spond. Har du en gyldig grunn til å være i hallen grunnet et verv du har i klubben, men ikke tilhørende et lag som trener når du er der, må QR-kode benyttes ift å registrere oppholdet, i tilfellet det skulle være behov for smittesporing. 

- Foreldre/foresatte/annen familie har ingen adgang til Jessheim Is- og Flerbrukshall

- Formannskapet har besluttet at alle skal bestrebe seg på å overholde 1 meter hvor enn du er i anlegget. Dette vil kunne være en utfordring for oss på is. Så der er det tillat og avvike 1 meter ifm spill. 

- Alle over barneskolealder har påbud om å benytte maske bortsett fra på isen.

- Det skal kun være spillere fra ett lag på isen av gangen, og maks 15 spillere pluss trenere.  Dette grunnet at en Ishall anses å være en større smittespredningsarena enn andre arenaer, og at man skal således begrense hvor mange som er på is ad gangen. 

- En treningsøkt vil vare i 40 minutter. I resterende tid av 1 klokketime skal is vannes og hall luftes. 

- Alle spillere - med unntak av keepere - kommer ferdig skiftet. Derfor slippes keepere inn 30 minutter før og resten 15 minutter før (da resten kun trenger å ta på skøyter). Dette igjen for å begrense hvor lenge man er samlet i garderoben. 

- Hvert lag blir satt opp med 2 garderober (dvs max 8 spillere i en garderobe).

- Alle sitter i garderoben frem til isen er klar, og går på samlet etter beskjed fra trener eller lagleder . 

- Etter trening skal man rett i garderoben. Skøyter tas av og man forlater anlegget umiddelbart. Dusjene er avstengt. Garderoben skal være tom for spillere og klargjort innen 30 minutter etter trening. 

- Lagleder har ansvar for at alle benker, håndtak og andre berøringsområder sprites og vaskes etter lagets trening, slik at garderoben er klar til neste lag som skal inn.

- På grunn av smittefare/antall spillere på hver gruppe, vil ikke hospitering på Ishockey forekomme. Alle spillere skal derfor kun trene med sitt eget lag til annen informasjon foreligger.

- Hvis man viser tegn til at man er syk skal man ikke stille på trening. Gjelder både voksne og barn.


For de av dere som ikke har hentet utstyr i hallen i denne perioden hallen har vært stengt, så aksepteres det at dere på første trening slippes inn 30 minutter før, henter utstyr og bytter. Etter endt trening skal dere IKKE bytte til "sivilt tøy", men ta av skøyter, ta med seg utstyret og forlate anlegget. 

Til opplysning kan nevnes at alle ishaller i Norge har fått en desinfiseringsmaskin i gave fra Ahlsell (Les mer om gaven her). Dette ut fra et initiativ fra et av vår klubbs tidligere medlemmer som arbeider i Ahlsell, Vegard Carlson. Denne maskinen er ment benyttet to ganger per kveld. Iskjørere vil ha ansvaret for å bruke den. Mer info om smittevernspakken her.

SU og styret sin hovedintensjon nå er at vi skal komme oss på is, og da må vi alle akseptere at ting ikke nødvendigvis oppleves optimalt for en periode fremover.

Det er viktig at alle disse retningslinjene overholdes skal vi kunne ha drift. Endringer kan forekomme hvis kommunale myndigheter kommer med endrede føringer.

Ta kontakt med din lagleder skulle noe være uklart - og god trening :-)

Vår midlertidige iskalender finner du her: https://www.ullis.no/p/57264/midlertidig-iskalender


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.