Forbundstinget 2020

Postet av Ullensaker Issportklubb den 11. Okt 2020

Jeg har i dag, sammen med styremedlemmene Sandra Gudmundsdottir og Håkon Brennum, deltatt på Ishockeyforbundets Forbundsting 2020. Av kjente årsaker har tinget blitt avholdt på Teams og GoPlenum. 

Slike årsmøter har i stort en fast agenda hvor flere saker er formaliteter. Men det er noen temaer som er verdt å si noe om. 

Etter en åpning av President Tage Pettersen og litt info fra Generalsekretær Ottar Eide, begge med fokus på positiv omtale om organisasjonen og dets medlemmer, kunne Presidenten informere om at Norges Ishockeyforbund ønsker å søke om VM i Ishockey i 2027. Planleggingen er allerede i gang og forbundet har allerede vært dialog med aktuelle vertskommuner.

Tinget stemte for en videre planlegging av et slikt arrangement, og antall aktuelle vertskommuner det vil stå imellom ift en avvikling, vil begrenses til to. Mtp at et slikt arrangement er verdens største vintersportsarrangement (VM i Danmark i 2018 hadde 1,2 milliarder TV-seere og 520 000 publikummere) så er dette en kjempemulighet for både Norge å vise seg frem og for rekruteringen til sporten. I denne sammenheng legger forbundet vekt på elementer som at dette kan gi Norge flere anlegg til bruk for ettertiden, økt omdømme og markedsverdi til sporten, økt rekrutering og at Norge (som har vært i A-VM siden 2005) aldri har vært arrangør før. Vi ser frem til fortsettelsen!  

Eide informerte så om en ny 10 års avtale med TV2, en avtale som dekker hele sporten. Mer info her vil foreligge. 

Ny strategiplan for perioden 2020-2024 ble lagt frem (last ned her). Dette er et godt dokument som dekker sporten bredt. I utarbeidelsen av dokumentet har forbundet vært ute og snakket med representanter for alle klubber i hele Hockey-Norge. Av elementer jeg ønsker å trekke frem er deres fokusområder;

- bærekraft

- trenerkompetanse

- verdiarbeid, holdninger og mangfold

- klubbutvikling

- økonomi som barriere 

Alle disse temaene er sentrale. Ikke minst finner jeg kulepunkt 3 - verdiarbeid, holdninger og mangfold - som sentralt for en sport som bedriver lagspill. Generalsekretæren er selv klar på viktigheten for alle parter å skjønne at vi bedriver lagsport med stor L - vi må alle dra i samme retning og sette klubb i forsete. Et annet element er satsningen på dommere, ikke minst på kvinnelige dommere. Her har vi en vei å gå. Viser for øvrig til planen. 

President Tage Pettersen ble gjenvalgt for 2 nye år.

Mvh

Roy Albin Bylund

Styreleder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.