Hvordan det er å være dommer

Postet av Ullensaker Issportklubb den 3. Des 2019

Har du noen gang lurt på hva dommergjerningen går ut på og hvordan våre dommere opplever det å være dommer? Denne artikkelen vil forhåpentligvis gi deg en liten innsikt. 

Å være dommer er en gøy og travel jobb, samtidig som den er ansvarsfull. Alle våre barn skal være trygge på at de blir godt i varetatt på isen og ikke minst at de blir rettferdig behandlet. Ishockey er en fartsfylt sport hvor det skjer noe hele tiden så det er viktig at dommeren er overvåken og følger med. Og skulle det skje at spillere opptrer utfordrende eller at spillere er uenige, er det viktig at dommeren er bestemt, men samtidig rolig og behersket. Så som dommer lærer du å ta ansvar, for deg selv og andre.  

Til tider klager både spillere, trenere og foreldre på dommerne, noe som kan være utfordrende og slitsomt. Dette er en utfordring det er viktig at håndteres på en god måte. Det er forøvrig viktig at alle voksne ser at våre dommere er barn og at de behandles deretter. Og en dommer er ikke mer enn et menneske, og alle mennesker kan gjøre feil. 

Så som du skjønner så er det mye å tenke på og mange og forholde seg til hele tiden, men når du lærer litt og bygger opp selvtillit så vokser du og blir bedre. Alle må starte et sted. 

Samtidig er dommergjerningen veldig gøy med at man er den som har ansvaret for hva som skjer på isen, og leder barna i kamper. Og man bedriver også opplæring i regelverk, noe det er viktig at barna har god kjennskap til. 

Våre dommere har dette som en hobby, noe som gjør det mulig for mange og bli dommer. I tillegg kan man her kombinere en hobby med en inntekt da gjerningen er lønnet.  

Skulle du ha lyst til å vite mer så er du velkommen til å ta kontakt med meg må dommer@ullis.no

 

Agust Olaffsson

Dommeransvarlig


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.