Serieturnering for jenter – Hamar

Postet av Stig Englund den 27. Mar 2017

Årets siste serieturnering for jenter i regi av NIHF ble arrangert på Hamar 24.-26. mars. I utgangspunktet var det invitert til tre klasser; 2009-2007, 2006-2004 og 2003-2001. Dessverre viste det seg vanskelig å få med jenter/lag i den eldste gruppa, slik at det ble kun to klasser denne gangen.

Vi som ung klubb har jobbet målrettet med rekruttering av jenter de siste to årene. Det er selvfølgelig lettere å rekruttere yngre jenter enn jenter som nærmer seg tenårene. Det har gjort at vi har fått mange jenter med i den minste klassen, og med et par jenter til ville vi kunne stilt med to lag! I klassen 2006-2004 har vi kun noen få jenter, og per i dag ingen målvakt. Vi har tidligere samarbeidet med jenter fra Jutul i denne klassen for å kunne stille med et lag. Også denne gangen var dette et tema, men vi jobbet på begge sider for å få med flere jenter fra klubber rundt oss. Når Jutul fikk med seg fire nye jenter fra Jar så ble vi enige om at det ville være fint om Akershus kunne stille med to lag, et Bærumslag og et Ullensakerlag. De måtte riktig nok låne fire spillere fra Stavanger til alle sine kamper mens vi lånte målvakt fra Stavanger og Rosenborg til våre kamper, og fra Bærum (Jutul) i siste kamp. På grunn av forfall blant egne spillere, og at vi ikke er mange nok i utgangspunktet, så hadde vi med totalt fire jenter fra Bergen, Lillehammer og Nes.

Vi har jobbet internt i gruppa med en målsetning om at vi skulle reise på denne serieturneringen hvor både store og små skulle støtte opp om hverandres kamper. Noen ganger var det ikke mulig for spillerne å komme på andres kamper, fordi vi spilte parallelt i to haller, men når det var mulig stilte alle opp. De yngste skulle spille sin første kamp på lørdag, men kom allikevel opp på fredag for å se de eldste spille sin første kamp mot Jordal.

Fredagens kamp mot Jordal for de eldste jentene ble en kamp hvor vi satte sammen et lag med spillere der mange ikke kjente hverandre eller hadde spilt sammen før. Enkelte ble utfordret på plasser som for dem var helt ukjente, men alle gjorde en kjempeinnsats. At vi taper 0-2 mot Jordal er ikke fortjent og er ikke et bilde på innsats og ferdigheter hos våre jenter, men er et resultat av trenerens disponering av en helt ukjent spillermasse.

Lørdagen starter tidlig for de yngste med kamp mot Storhamar. Jentene kjemper flott og gjør hverandre gode med fine pasninger og flotte mål. Tore og Sølvi coacher jentene slik at de gjør sitt beste når de er på banen og holder fokus mens de sitter på benken.

Den første kampen for de eldste spilles mot Bærumsjentene, som har fire jenter med fra Stavanger. Ullensaker fortsetter med samme lagoppstilling som dagen før, for om mulig å få noen flere svar på om jentene finner hverandre. Dessverre så taper vi denne kampen etter at jentene fra Stavanger scorer målene til Bærum. Da ble det en time-out i lunsjen; ny sammensetning av plasser og rekker. Kampen mot Rosenborg, som vi taper, viser at vi er på rett vei. Derfra og ut så de store jentene seg aldri tilbake. Nå viser de at de har funnet hverandre og slår et selvsikkert Stavanger gjennom å spille dem ut og avskjære enkeltprestasjoner hos dem. Kongsvinger og Storhamar ble da relativt sett enkle kamper med fine seiere.

Våre yngste har gjennom hele helgen en minst like god progresjon. De både vinner og taper kamper slik som de eldste, og beholder det gode humøret uansett. Går på skøyter og jobber for hverandre, viser at de vil vinne og gir hverandre muligheter med bra pasninger. Fire jenter fikk prøve seg som målvakt i løpet av turneringen. For noen var dette første gangen, mens andre er litt mer erfarne. Kampen mot vår nabo Kongsvinger ble en fin opptur, på tross av tap. Tidligere har vi ikke vært så nærme å vinne mot dem, og taper til slutt med et mål. Neste gang skal vi slå dem var målet til jentene etter kampen.

Vi har gjennom helgen fått svar på at vi jobber i riktig retning med jentene våre. Nå skal vi bare jobbe enda hardere fra høsten med å rekruttere enda flere til denne flotte idretten.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc